Vragen of sparren? Bel: 31 (0)6 10 88 04 80

Strategie realisatie

Vertaal doelen naar concrete en behapbare acties
Maak een afspraak

Natuurlijk heb je als jezelf respecterend bedrijf een missie en visie klaarliggen. Weet iedereen binnen de directie wat de stip op de horizon is en wat globaal de weg daarnaartoe. Maar om deze droom ook bij de medewerkers tastbaar te maken en de overgang te maken van verbeterurgentie naar verbeterenergie, is er meer nodig. Een weldoordacht strategieproces biedt uitkomst en vertaalt bedrijfsdoelen naar hapklare acties die morgen al inzetbaar zijn.

lead2learn helpt je de vertaalslag te maken van papier naar praktijk. Laat zien waar de organisatie naar toegaat en welke strategische initiatieven hiervoor nodig zijn. Welk gedrag wenselijk is en wat dit betekent voor elk onderdeel in de organisatie. Dit echt doorleven met elkaar helpt niet alleen deze droom scherp te stellen, maar ook deze samen te gaan realiseren. Elk punt op de horizon begint namelijk met een concrete actie in het hier en nu. En het continu verhogen van de operationele stabiliteit, zorgt ervoor dat je het niet alleen morgen goed doet, maar ook over één, twee of vijf jaar.

Strategie uitlijnen

Inzicht, structuur en richting brengen in de organisatie? lead2learn helpt de langetermijnvisie en de juiste strategieën aan elkaar te koppelen, en deze vervolgens te vertalen naar concrete, meetbare strategieën. Durf te kiezen is de boodschap. Beseffen wat de doelen zijn die je wel realiseert met elke dag een stapje beter. Weten ook waar de echte uitdaging liggen en de stretch opzoeken die nodig is om succesvol te worden of te blijven. Waar ga je de extra tijd, capaciteit en aandacht op richten en wat durf je uit te stellen naar later.

Strategie-executie

Een strategie bepalen is één, deze succesvol uitrollen is iets compleet anders. lead2learn helpt je de gekozen weg succesvol in je organisatie te implementeren en om te zetten naar concrete resultaten. Hiervoor is het belangrijk dat je de strategie weet te vertalen naar de taal van de werkvloer en het commitment te creëren dat nodig is. Mensen willen best mee, maar begeleidt dit proces. Wat is je storyline? Wat verwacht je van je medewerkers? En vooral ook: wat mogen ze van jou verwachten?

Anders dan je misschien zou verwachten is deze foto niet gefotoshopt maar een verbluffend kunstwerk van stone balancing artist Michael Grab. Hij zocht met zijn creatie ‘Strategic Balance’ naar de ultieme balans. Het geheim van dit succes schuilt in de zachtere materie van de grootste steen bovenaan de constructie en de kleinere, harde stenen eronder. 

Strategierealisatie gaat in essentie over het vinden van diezelfde balans. Over evenwicht tussen zacht en hard, tussen mens en organisatie. Strategie en operatie. En de rol van leiderschap om deze balans te vinden. 

Wat kun je verwachten?

Persoonlijk

Persoonlijk

Mensen doen zaken met mensen. En persoonlijk contact staat dan ook altijd voorop. Want om beweging te creëren en het hoogst haalbare resultaat neer te zetten, hebben we elkaar hard nodig.

Expertise

Expertise

Inmiddels heb ik de nodige vlieguren op mijn naam staan. In verschillende disciplines en bedrijfstakken, en zowel vanuit de positie van dienstverlener alsook binnen de eigen organisatie.

Klantfocus

Klantfocus

Onze samenwerking draait niet om mij, maar om je organisatie, je mensen en vooral ook je klanten. Met als doel die drie succesvol samen te brengen en hierin de juiste balans te vinden.

T

Transparant

Transparant

Elke samenwerking begint met het managen van verwachtingen. Ik zeg dan ook wat ik doe en doe wat ik zeg. Denk mee en denk vooruit. En vertel je niet wat je wilt horen, maar wat je horen moet.

Prikkelend

Prikkelend

Net over de grenzen ontstaan meestal de beste ideeën. Ik stimuleer mensen dan ook om het onbekende te ontdekken, zichzelf te verrassen en te verbazen, en zo verder te komen dan gedacht.

1

Pragmatisch

Pragmatisch

Mijn aanpak is flexibel en wendbaar en ik benader de zaken op nuchtere en realistische wijze. Uitgaande van wat je nodig hebt, niet van wat je denkt nodig te hebben. En gericht op resultaat.

Plezier

Plezier

Het is mijn passie om vakkwaliteiten naadloos te combineren met een persoonlijke touch. Om zo ook ruimte te laten voor de menselijke kant van het verhaal met een lach & een traan.

Lead to Learn

Lead to Learn

Huub van de Wiel
T: +31 (0)6 10 88 04 80
E: huub@lead2learn.nl

Meer over ons
Contactformulier