Vragen of sparren? Bel: 31 (0)6 10 88 04 80

Hoe ik werk

Duidelijke taal, een holistische aanpak
Maak een afspraak

Succesvol veranderen is hard werken. Het is uit je comfortzone durven stappen en begrijpen dat lef nodig is. De zachte-heelmeesters-aanpak is aan mij niet besteed; daar wordt niemand beter van. Liever stimuleer ik mensen om hun grenzen op te zoeken, geef ik antwoord op vragen die niet gesteld worden, en houd ik zowel leiders als teams graag de welbekende spiegel voor. Pas dan kunnen we samen gaan voor het hoogst haalbare resultaat.

lead2learn helpt je de vertaalslag te maken van papier naar praktijk. Laat van top tot down zien waar de organisatie naar toegaat en welke strategische initiatieven hiervoor nodig zijn. Welk gedrag wenselijk is en wat dit betekent voor elk onderdeel in de organisatie. Dit echt doorleven met elkaar helpt niet alleen deze droom scherp te stellen, maar ook deze samen te gaan realiseren. Elk punt op de horizon begint namelijk met een concrete actie in het hier en nu. En het continu verhogen van de operationele stabiliteit, zorgt ervoor dat je het niet alleen morgen goed doet, maar ook over één, twee of vijf jaar.

Daarnaast is een holistische aanpak kenmerkend voor hoe ik werk. Je kunt processen wel verbeteren, maar als je medewerkers niet weten wat er van hen verwacht wordt, loop je je doel volledig mis. En van slechts mooie strategische formuleringen op papier is nog nooit iemand rijk geworden. Alles houdt verbinding met elkaar. Raak je het ene, dan raak je ook het ander. De kracht is het totale plaatje te zien, maar wel te beginnen waar de energie zit. De kunst van het klein maken. Gaan we samen in zee, dan wil ik ook vooraf beeld en geluid, weten hoe geitenpaden lopen en de dynamiek voelen bij zowel het espressoapparaat als aan de managementtafel. Contextgedreven werken, start namelijk bij de context begrijpen.

Vervolgens begeleid en coach ik incompany. Leg ik eigenaarschap terug waar het hoort te zijn. En zet ik mijn kennis en ervaring als adviseur in; van het aanreiken van perspectieven en ideeën tot aan het ondersteunen en beschikbaar stellen van methodieken, methodes en templates. Mijn volledige gereedschapskist staat tot je beschikking om je organisatie integraal, actief, pragmatisch en constructief op weg te helpen. Om zo de impact te maken die je verwacht en liever meer dan dat.

Gebruikte methodes

Wil je weten welke bouwstenen ik gebruik

om samen op zoek te gaan naar de juiste balans?

Wat kun je verwachten?

Persoonlijk

Persoonlijk

Mensen doen zaken met mensen. En persoonlijk contact staat dan ook altijd voorop. Want om beweging te creëren en het hoogst haalbare resultaat neer te zetten, hebben we elkaar hard nodig.

Expertise

Expertise

Inmiddels heb ik de nodige vlieguren op mijn naam staan. In verschillende disciplines en bedrijfstakken, en zowel vanuit de positie van dienstverlener alsook binnen de eigen organisatie.

Klantfocus

Klantfocus

Onze samenwerking draait niet om mij, maar om je organisatie, je mensen en vooral ook je klanten. Met als doel die drie succesvol samen te brengen en hierin de juiste balans te vinden.

T

Transparant

Transparant

Elke samenwerking begint met het managen van verwachtingen. Ik zeg dan ook wat ik doe en doe wat ik zeg. Denk mee en denk vooruit. En vertel je niet wat je wilt horen, maar wat je horen moet.

Prikkelend

Prikkelend

Net over de grenzen ontstaan meestal de beste ideeën. Ik stimuleer mensen dan ook om het onbekende te ontdekken, zichzelf te verrassen en te verbazen, en zo verder te komen dan gedacht.

1

Pragmatisch

Pragmatisch

Mijn aanpak is flexibel en wendbaar en ik benader de zaken op nuchtere en realistische wijze. Uitgaande van wat je nodig hebt, niet van wat je denkt nodig te hebben. En gericht op resultaat.

Plezier

Plezier

Het is mijn passie om vakkwaliteiten naadloos te combineren met een persoonlijke touch. Om zo ook ruimte te laten voor de menselijke kant van het verhaal met een lach & een traan.

Lead to Learn

Lead to Learn

Huub van de Wiel
T: +31 (0)6 10 88 04 80
E: huub@lead2learn.nl

Meer over ons
Contactformulier